Всеки перничанин плаща по 50 лева на „ВиК“ Перник ТАЗИ СЕДМИЦА

Газ пикаят разни хора, когато чуят, че частни фирми ще вземат и управляват енергокомпании, газ, топлоцентрали, злато и други. Веднага комунистическото съзнание на по- простите хора сред българите започва да се бошува, че едни лоши западни, частни иззедници ще започнат да правят милиони лева печалби на гърба на изстрадалия български народ, вместо тия компании да са собственост на държавтаа, тоест на народа. И как вместо с печалбите на частниците, народа ще си оправи живота – здравеопазване, пенсии, армия.

Е драги мили хора, колко ви се вдигна пенсията от това, че „ВиК“ Перник е държавно, а не частно?

Държавното „ВиК“ е най-фалиралата фирма в Пернишки регион. Тотално забатачена фирма. С 13 милиона несъбрани дългове, с инфраструктура – надупчена като сирене и с празен язовир. Толкова е зле държавното „ВиК“ Перник, че даже никой няма да иска да го купи дори за един лев.

Къде са ви по-високите пенсии, дошли от държавното предприятие? Нали това е идеята – печалбите да отиват в народа?

Точно обратното е, мили хора, българи, перничани – Вие плащате прескъпо за удоволствието да имате държавно водно дружество.

Сега, с радост научавате новини как държавата дава едни милиони лева, за да се справи Перник с водната криза. Не трябва да се радвате, трябва да плачете, защото точно това са парите ви за по-високи пенсии и заплати. Около 5 милиона лева отделя държавата само за тези два месеца да спаси Перник от водната криза. И това е само началото на източването. Ако в Перник има 100 000 човека, всеки от нас тази седмица извади по 50 лева, за да плати на водното дружество. Няма бебета, няма баби – всички се бъркаме по 50 лева, за да има пари за кризата. Отделно ще се бръкнем с по-високите сметки за вода, които обявиха, че идват.

Вижте какво стана с електрото?

Същият батак беше в сектора с електроенергията. Преди да дойде ЧЕЗ, забравихме, че имаше  режим на тока. Не само на водата. Забравихме надписванията на електромерите. Забравихме масовото крадене на ток, платено от честните хора. Всички тези неща може би ги има и днес, но мащабите са съвсем други. Сложиха се външни електромери, ромските махали започнаха да плащат, а обслужването се повишава все повече.

Ако водния сектор беше даден на частник преди 20 или 30 години, днес нямаше да сме на този хал. Но ние сме…. И нямаме никакво намерение да променим нещата. Не е трудно да се предвиди какво ще стане в бъдеще – в Перник имаше режим на водата преди 20 години, има режим на водата днес, ще има режим на водата и след 20 години. Предупредете вашите деца. Да си знаят. Докато не си вземем поуката, че по-лош стопанин от държавата НЯМА, не очаквайте развитие. Очаквайте вместо да получавате печалбите на държавните дружества, да плащате загубите им. И когато отново политици ви приказват страшни приказки срещу страшните частни иззедници, които ни ограбвали, знайте, че точно това са политиците, които ограбват държавните предприятия. Защото има кой да им плати сметката накрая – ВИЕ!

Петър Тишкин

Коментари

коментара