Цял Перник говори за патриотичните рисунки в Драгичево по идея на местния кмет! Ето кои са авторите им!

Цяло Драгичево, а вече и Перник говорят за красивите патриотични стенописи, които украсиха селото в края на миналата седмица.  Идеята за  това да се изрисува сивия бетон е лично на кмета Виктор Викторов, известен като най-обичиания кмет в пернишко и е от няколко години насам.

Кой обаче е авторът на образите на Левски и Ботев, както и и на емблемите на Община Перник и село Драгичево? Това разкри пред zaPernik.com дъщерята на кмета Виктор Викторов – Ванеса.

„Момчетата, които рисуваха се казват Иван и Илиян от София. През последните години идваха няколко кандидат художници, но не бяха много надеждни и от кметството решиха да не им се доверяват. С тези момчета се свързахме през Интернет чрез момиче от Драгичево, видяха се с кмета, говориха и си стиснаха ръцете“, споделри Ванеса пред сайта на Перник.

Мястото, на което са изрисувани гербовете на Драгичево и Перник, както и образите на Левски и Ботев с трибагреника, не е случайно избрано. Това именно е входа на Драгичево, от където има изглед към центъра, кметството, читалището.

Идеята на кмета е да повдигне духа на драгичевци, най-вече на младите и да напомня за стойността на Майка България.

Изрисуването на стената съвпада с още един голям празник в Драгичево. На 24 май тази година училището в селото става на 140 години.

„Има още идеи за рисуване в Драгичево,но за сега нищо повече не можем да ви кажем, при първа възможност ще бъдат реалност“, загатна Ванеса Викторова.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА :

Ботев и Левски се появиха в пернишко село

Коментари

коментара