Задружна ГЕРБерска бригада засади над 80 млади фиданки около велоалеята между Тева и Мошино

Общинската организация на ГЕРБ-Перник отбеляза Международния ден на Земята, като инициира засаждане на дръвчета. Членове на структурата с много ентусиазъм и хъс за поредна година обогатиха със зеленина пространството покрай велоалеята между кварталите „Тева“ и „Мошино“. Над 80 млади фиданки от видовете бреза и смърч бяха посадени в района.


В екoакцията се включиха близо 60 участници, сред които областният координатор наместната структура на партията Вяра Церовска, народният представител д-р Александър Александров, общинският ръководител Ирена Соколова, общински съветници и членове и симпатизанти на партията.


„Много е хубаво, когато една партийна инициатива се превръща в обществено значима. Всички искаме града, в който живеем, да е красив и по-зелен. Всяка година с удоволствие провеждаме кампании по озеленяване, защото по този начин допринасяме за един по-приветлив облик на град Перник“, каза областният координатор Вяра Церовска. Тя отправи апел към перничани също да бъдат съпричастни към опазване на зеленото богатство на Земята.

„Превърна се в традиция общинската организация на ГЕРБ-Перник да провежда зелената кампания. Нашето желание е да помогнем, доколкото е по силите ни, за възобновяването на природния био ритъм. Не трябва да забравяме, че нашата планета има нужда от нас – да я пазим, обичаме и да се грижим за нея, защото от това зависи бъдещето на всеки един от нас“, коментира Ирена Соколова. Тя отбеляза, че денят не е случайно избран.
„Идеята, която свързва хората от цял свят на тази дата, е да се обединят в защита на околната среда, в защита на опазването на животинския и растителен свят на нашата Земя”, каза още общинският ръководител на ГЕРБ.

Народният представител д-р Александров отбеляза, че засаждането на дръвче е нещо много лесно и дава възможност на всеки да види как едно малко усилие може да се превърне в добър пример.
„Със силата на малките индивидуални действия можем да допринесем за опазване на природните екосистеми и „белите дробове” на земята“, заключи той.

Коментари

коментара