НА ТЪМНО: Извънреден председателски съвет признава ФАЛШИФИКАЦИЯТА на днешното заседание на Общинския съвет в Перник!

Председателят на Общински съвет Перник Иво Савов

Извънреден председателски съвет се е провел днес в 15.30 часа в Общински съвет Перник, само един час след като zaPernik.com гръмна новината на БСП, че общински съветник е гласувал в 13 точки от дневния ред на редовната сесия на общински съвет Перник днес, а в същото време не е присъствал на заседанието на Общински съвет в Перник, а е бил в чужбина.

Информацията гръмна първа общинската съветничка Ралица Андреева. Тя е започнала да снима таблото за гласуване първа, усещайки се, че става нещо нередно.

Само час след като новината гръмна се е провел извънреден председателски съвет на Общинския съвет – това е място, където председателя на Общинския съвет, председателите на постоянните комисии към Общинския съвет, ръководителите на партийните групи в Общинския съвет и зам.председателите на Общински съвет Перник. Това извънредно събрание не бе съобщено на медиите.

В същото време zaPernik.com изпрати въпроси до председателя на ОС Иво Савов дали е имало фалшификация на гласуванията днес и какво е мнението му по скандала. До този момент отговори не са получени.

На извънредното заседание се е говорело, да се насрочи в другия четвъртък отново заседание на Общинския съвет, при същия дневен ред, какъвто беше днес.

Това се прави най-вероятно, защото ако има фалшификация, то всички решения от днес са невалидни.

Реално с насрочването на нова сесия другия четвъртък, ръководството на Общинския съвет признава,  че днес е ИЗВЪРШЕНА ФАЛШИФИКАЦИЯ. Ако това не е така, защо тогава се насрочва нова сесия със същите точки, като днешните?

Милан Миланов – спряганият за гласувал без да е присъствал общински съвет заяви по-рано пред zaPernik.com, че не е присъствал на сесията днес, но е в България и лекува свой близък в София. Той твърди, че не е гласувал на заседанието днес.

Не съм бил на сесия и никога не съм гласувал. Имам си чисто човешки проблеми – възрастен човек, който трябваше да го закарам на лечение в София„, съобщи Милан Миланов пред zaPernik.com.

За скандала няма какво да коментирам, не аз съм гласувал„, каза Милан Миланов.

В същото време в официална справка от гласуванията на точки от 2 до 13-та се вижда името на Милан Миланов, като гласувал днес.

zaPernik.com отправи питане до Районна прокуратура Перник, дали ще се сезира, както призоваха общинските съветници на БСП днес на проведена извънредна пресконференция в Перник.

Коментари

коментара