ДОБРА НОВИНА: Деца от пернишка детска градина развяха знамето „Свобода или смърт“


С въздействащо тържество малките възпитаници на ДГ „Миньорче“ повдигнаха патриотичния дух в навечерието на най-светлата дата за България – 3-ти март – Денят на освобождението.

В присъствие на родители и гости, те разказваха за природата на България , за нейната история и за великите българи Ботев и Левски.

Всички деца рецитираха, пяха възторжено за България и нейните герои. По детски искрено напомниха на всички , че трябва да се гордеем с нашата земя, че трябва да не забравяме героичното й минало и да я обичаме всеки ден и час!

На тържеството присъства и кметът на Община Перник Вяра Церовска, която не скри , че децата са я развълнували с прекрасните си изпълнения .

„Мили деца , първо искам да ви честитя празника на Баба Марта, който е утре, да сте здрави и весели, румени и засмени. Искам да ви кажа , че искрено ни развълнувахте – чисто и неподправено. Поздравявам вашите преподаватели затова, че са ви дали най-важния урок, урока по родолюбие – да обичате България, да обичате историята си, да се гордеете с нашите национални герои. Това чувство да обичаме родината си и да обичаме родителите си е силата, която ни прави достойни и смели българи“, с тези думи кметът се обърна към децата, техните учители и директора на учебното заведение.

Със своите изпълнения децата допринесоха за празничното настроение и напомниха , че Родината е свята и всички ние трябва да я носим в сърцата си.

ZAPERNIK.COM – ПОВЕЧЕ ДОБРИ НОВИНИ ЗА ПЕРНИК!

Коментари

коментара