СКАНДАЛ! Как общински съветник от Перник гласува имоти, наеми, продажби, докато е в чужбина?

Общински съветник е гласувал на днешната сесия на Общински съвет в град Перник, като в същото време е бил в чужбина.

Това сигнализира общинската съветничка от БСП Ралица Андреева пред  zapernik.com.

БСП дава извънредна пресконференция и призовава прокуратурата да се сезира и направи проверка по случая.

Според общинските съветници от БСП дневния ред на днешното заседание е бил от 13 точки, на 12 от които е имало гласуване. Продавали са се общински имоти, отдавани са право на строеж, наеми, приемане на наредба за Общинското имущество и др.

При точка 13 мнозинството не успява да събере нужните 28 гласа, поискало е почивка от 10 минути, която се превръща в 30 минути и прави прегласуване. При прегласуването се получават 26 гласа, влизат още двама общински съветници, но системата не приема техните гласове. Те признават, че системата не ги е от чела и гласовете са за четени.

Общинската съветничка Ралица Андреева е започнала да снима таблото за гласуване. Поискала е справка от председателя на Общинския съвет за подписите от присъствения лист на общинските съветници. Той отказал да й предостави справката.

Общинският съветник от Обединени патриоти Милан Миланов не е присъствал на заседанието, съветници твърдят, че е в чужбина.

Кметът на Перник Вяра Церовска не е присъствала на сесията, защото по това време е била на погребението на Красимир Узунов-директор на Агенция Фокус.

Кметът на Перник е бил представляван по време на сесията от зам.кмета Владислав Караилиев.

Zapernik.com ще потърси общинския съветник Милан Миланов за мнение и ще следи темата.

КОМЕНТАР НА СЪВЕТНИКА МИЛАН МИЛАНОВ ПО ТЕМАТА ТУК

Коментари

коментара