Така се прави! Фестивал на спорта и изкуството обедини с игри децата на Перник

Фестивалът на спорта и изкуството, организиран от Община Перник и БК „Миньор – 2015“ събра малки, големи и още по-големи, активно спортуващи момичета и момчета и деца със СОП на новоизградената спортна площадка в кв. Проучване.

Под мотото „Щастливи заедно“ всички се забавляваха с подготвените от организаторите игри по баскетбол и „седящ волейбол“, танцуваха зумба и изиграха право българско хоро.

Помощници на малчуганите в спортните игри бяха треньорите от БК „Миньор-2015“ Камелия Михалкова, Елза Сандова, Агнеса  Дойчинова и Ангел Симеонов, Мирослав Илиев от ВК „Миньор“, Петя Димитрова от СК АФАС, както и момчетата и момичетата от Олимпийския клуб към ГПЧЕ „С. Радев“.

В танците водач беше прекрасната Доротея от танцова формация „Майсторите на танца“. В празника участваха и момичетата от БШ „Миньор“, които дойдоха с треньорката си ЗМС Евладия Славчева.

В специално обособена арт зона, по-несигурните в спортните и танцовите си умения имаха възможност да рисуват и оцветяват предварително подготвени рисунки от децата от школата към художествената галерия към ОК Дворец на културата.

Заинтригувани от празника, в игрите се приобщиха и деца от квартала.

Всички участници получиха фланелки, шапки, лакомства и плодове, осигурени от организаторите. Децата, трениращи в баскетболните клубове, завършиха празника с демонстрации, а тези със СОП искаха забавата да не свършва.

В първите си три издания, спортното мероприятие по повод 19 октомври – Ден на гр. Перник беше инициирано от БК „Миньор – 2015“, като Празник на баскетбола.

Заради интереса и желаещите да се включат в тазгодишното мероприятие, празникът премина като фестивал на спорта и изкуството без участниците да се делят на можещи и не можещи. Най-важни бяха усмивките и щастливите детски лица със светнали очи.

Коментари

коментара