Пернишкият борец Иво Ангелов на финал на държавното първенство, не даде точка на съперниците си

Снимка: Топспорт

Перничанинът Иво Ангелов, световен и европейски шампион за 2013-а, стигна финала на държавния шампионат по борба, класически стил в Ловеч!

Асът на националите, който пропусна световното през 2017-а и европейското през тази година, до момента не даде точка на съперниците си – срази с 8:0 Георги Тодоров, после и Никълъс Сулев с 9:0, а на полуфинала и Росен Бакрачев с 8:0. Ангелов се бори в по-горната за него категория до 63 кг и утре за титлата ще спори отново с Никълъс Сулев. В тази категория състезателите са едва 7, разделени на две групи, които се борят всеки срещу всеки, а победителите излизат на финал.

Останалите национали също не допуснаха изненади.

Останалите борци от „Миньор“, които ни представят на шампионата са: Владимир Божилов в категория до 67кг., натурализираният арменец Аик Маицаканян в категория до 72кг., както и единственият български медалист от тазгодишното европейско първенство в Русия Даниел Александров в категория до 82кг. Египнянинът Тарек Абдеслам представя „Миньор“ в категория до 87 кг., а Николай Байряков се бори при 97кг.

Интересно е, че при 120-килограмовите борци е отбелязан Елис Гури, за когото се знаеше, че е прекратил състезателната си кариера.

Всички финални двойки при мъжете в класическия стил може да видите по-долу ТУК

Коментари

коментара