Ето какви престъпления отчете пернишкото МВР след уикенда

18 –годишен младеж ще отговаря пред закона за незаконно притежание на наркотични вещества.

             Акцията е проведена през април тази година от служители на РУ Радомир. Органите на реда проверили 18 –годишния М. К. от град Радомир в района на началното училище „ Архитект Зиновиев“. При извършения личен обиск на младежа са намерени и иззети по надлежния ред  две полиетиленови пликчета с високорискови наркотични вещества – коноп с общо тегло 4,0085 грама.

            Младия мъж е привлечен е като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „Подписка“. Работата по случая продължава съвместно с Районна прокуратура – Радомир.

68 –годишна перничанка ще бъде съдена за притежаване на контрабандни цигари.

В началото на месец май тази година, служители от сектор “ Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР Перник провели специализирана полицейска операция. При претърсване на апартамент в пернишкия кв. „Изток“, собственост на 68-годишната Т. С. били намерени и иззети по законовия ред  цигари без бандерол от различни марки. Спецполицаите конфискували около 1 800 къса с невнесен акциз 7 427 лева. Т. С. е привлечена като обвиняема и действията на разследващите продължават.

Млад мъж бе задържан от служители на РУ Радомир за шофиране след употреба на наркотични вещества.

      Петък,  късно вечерта около 23,00 ч. в центъра на град Радомир,  патрулен екип на РУ Радомир спрял за проверка лек автомобил ‘’Фолксваген Голф‘‘ с пернишка регистрация. Оказало се, че  19 – годишния му водач – М.В. от град Радомир управлява МПС под въздействието на наркотично вещество – марихуана. Младежът отказал да даде кръвна проба. Задържан е за 24 часа с полицейска заповед. Образувано е бързо полицейско производство и работата по случая продължава.

Кражба на ток е установена в село Стефаново.

В края на миналата седмица, служители на РУ Радомир и представители на електроразпределителното дружество проверили къща в радомирското село Стефаново. Контролните органи констатирали неправомерно присъединяване към електрическата мрежа, с което били създадени услови за непълно отчитане на потеребената енергия. Установен е собственика на имота и е започнато досъдебно производство.

56 –годишен столичанин е задържан вчера от служители на РУ Брезник за управление на МПС под въздействието на алкохол.

            На 13.05.2018 г., около 11,00 ч., в село Гигинци на територията на РУ Брезник е спрян за проверка л. а.  ‘’Фолксваген Голф ‘‘със столична регистрация и водач К. В. на 56 години.

         При извършената проба за употреба на алкохол с техническо средство алкотест „Дрегер 7510“, служители на реда установяват 1,69 промила алкохол в кръвта на лицето. Същият е дал кръвна проба за химическо изследване. Задържан за 24 часа с полицейска заповед. Образувано е бързо полицейско производство и работата по случая продължава.