Истински триумф за Перник! Малката грация Сияна с първо място и златен медал на “Golden Pirin Cup”

Златното момиче на клуба по художествена гимнастика „Виктория“ в Перник – Сияна Борисова отново доказа огромния си талант по време на престижния международен турнир “Golden Pirin Cup”в Благоевград, провел се от 3-ти до 6-ти май.

Пернишкото момиче показа истинска класа на подиума със съвършено изпълнение и артистичност и заслужено обра не само овациите на публиката, но и се изкачи на почетното първо място.

Но това не беше всичко от пернишките гимнастички от клуб „Виктория“. Грация и талант показа и малката Екатерина Георгиева, за което получи бронзов медал и се нареди на второ място.

Талантливите Ивая Емилова и Никол Ангелова също се представиха блестящо и заеха съответно трето и пето място при индивидуалистките.

„Много оспорвано бе състезанието в индивидуалната надпревара  с уреди  лента, обръч,  топка и въже,както и в ансамбловите съчетания”, споделиха треньорите на пернишкия клуб по художествена гимнастика Виктория Велинова и Албена Паунова.

По думите на треньорката Виктория Велинова в турнира са участвали рекорден брой ансамбли, общо 62. Тази статистика може само да радва пернишкия тим, защото нашият ансамбъл 2007г. е в Топ 5 на най-добрите – на пето място.

В тридневната надпревара в Благоевград участваха над 500 гимнастички и 62 ансамбъла от  22 клуба в България, Босна, Херцеговина и Македония. Тypниpът там cе пpоведе с активното съдействие на община Благоевград и БФХГ.