Дрескод Розово! Най-обичаният селски кмет Виктор Викторов празнува навръх Гергьовден с обичая „Премуз“ и раздаде награди – СНИМКИ

Празнично веселие и много настроение събра стотици жители и гости в село Драгичево.

Гергьовден беше отбелязан и в най-голямото пернишко село, а кметът Виктор Викторов приветства всички и пожела много здраве и късмет на участниците и именяците.

Празнуващите се радваха на обичая „Премуз” и киноложка изложба. Най-добрите във всяка категория бяха наградени, а победителите бяха удостоени със специални награди.

Днес пернишките села се веселиха на макс за Гергьовден. Обичаят „Премуз“ се направи в редица села. В Богданов дол освен него, също дефилираха кучета в киноложка изложба, а на мегдана се извиха весели хора.

Всяка година на този ден на поляната край селото излизат всички жители, прииждат и гости, защото забавлението си струва. Празникът протича с много песни, хора и веселие. Неизменна част от него са чевермето, разбира се и традиционния премуз. Атракция за всички е и киноложка изложба, която събира на едно място различни породи кучета.


За доброто настроение на жителите и гостите допринесоха танцови ансамбли от Радомир. Казани с курбан бяха приготвени в кв. Бела вода и Вискяр, а преди това там се проведоха и празнични литургии. Местните разкриха рецептата за вкусната гозба пред гостите, които бяха силно впечатлени.


В село Радуй също се бяха събрали много местни и гости, които празнуваха заедно Гергьовден. Музиканти и певици повдигаха градуса на настроението.

Коментари

коментара