След статията на zaPernik.com от вчера и бурната гражданска реакция, кметът Вяра Церовска оттегли предложението да се даде терен за разкопаване в кв. Проучване на фирми близки до Ковачки

След публикуването на вчерашната статия на сайта zaPernik.com за това, че Община Перник се гласи да даде голям имот в кв. Проучване за разкопаване на фирми до Христо Ковачки за жълти стотинки, днес кмета на Перник Вяра Церовска е оттеглила докладната си с предложението от сесията на Общински съвет Перник, научихме току що.

Това означава, че към този момент теренът няма да бъде даден, НО….

Държавата вече е дала на концесия да се копае там. Срокът е 10 години. Какво правим в това положение? Източници вече ни информират, че камиони дори навлизат в терена, в който преди време са се изхвърляли наставащите за употреба въглища, сгурия и други боклуци.

Както писахме вчера от ТЕЦ-а в Перник имат намерение да ги горят.

Скандалното е, че въпросният терен е на метри от блокове и къщи – само една улица ги дели. Отделно камионите, които ще пренасят тези боклуци ще минават през улиците на Перник, които  ще станат в кал и дупки.

Общинският съвет на Перник заседава днес, а безспорно най-горещата точка бе за одобряване на безвънзмездно право на ползване на въглища на местността Максим Табан, която няма да се разглежда.

Още от сесията…

Една от интересните докладни на днешната сесия е за предоставяне на имот в кв. Варош за поставяне на уреди и съоръжения и превръщането му в метеорологичната площадка. Метерологичната станция ще бъде преместена от кв. „Радина чешма“ на ул.“Илинден“ във кв. Варош.

На заседанието съветниците ще приемат и обособяването на временна зона за платено паркиране по време на Международния фестивал на маскарадните игри Сурва 2018. Това се налага с цел безопасността на гости и участници, ред и възможност за паркиране в градската част.

Повечето от точките в дневния ред на заседанието са свързани с отдаванетно под наем на общински терени и ливади.

Коментари

коментара