Шефът на ТЕЦ-а на война с Община Перник: Дължите ни 3 милиона стари задължения, не ги ли платите – спираме ви парното в детските гради и училищата

Шефът на ТЕЦ-а заплаши Перник, че ще спре парното заради неизплатени задължения на Общината към Топлофикация. Любомир Спасов заяви пред медиите, че общината му дължи 3 милиона лева стари задължения. Именно за това по думите на Спасов ще започне спиране на парното – първо в детските градини и училищата.

Според ръководството на ТЕЦ-а до момента кметът Вяра Церовска не е изплатила „нито стотинка“ от наследените й от предишните кметове стари задължения към дружеството.

Натрупаният дълг на Общината към Топлофикация досега е 3 005 660 лева към 20.12.2017г. Шефът на ТЕЦ-а написал споразумение за разсрочено плащане на старите дългове, като междувременно общината да си плаща и текущите. Споразумението му е внесено в Община Перник, но все още не е подписано.

Шефът на ТЕЦ-а предупреди, че до 31.01.2018г не бъдат ли преведени  натрупаните към 13.05.2016 г задължения, съгласно подписаното тогава споразумение,  в размер на 2 618 021,00 лв., той ще изпрати писмо до общината и позовавайки се на сключените договори, след 1 месец прекратява топлоподаването. Първо на детските градини и после и на училищата, които са с най-много натрупани дългове за топлоснабдяване.

Любомир Спасов е искал да спре топлото и в сградата на Община Перник, но това е невъзможно, тъй като в сградата имало институции, които са редовни платци.

Коментари

коментара