Напрежение в Рударци и Кладница! Кметът на Рударци Бобето иска спешни срещи с превозвача на пътници и ОПУ Перник

Още с падането на първия голям сняг тази година жителите на Рударци и Кладница се оказали в капан, заради непочистени пътища и липса на градски транспорт. За това информира кмета на Рударци Богдан Богданов – Бобето, който апелира за помощ управата на Перник на редовната месечна среща с кметовете на пернишките села. 

Богданов настоява за среща с фирмата, превозваща рударчани и кладничани, както и с ръководството на областното пътно управление. От една страна превозвачите се оправдават, че не се чисти пътя и за това не могат да стигнат до спирките, а от друга пътното се оправдава, че тежките машини не могат да стигнат до по-труднодостъпните пътища. Бобето предлага или автобусите да бъдат заменени с по-маневрени микробуси, или пътното да си върши съвестно работата и да почиства пътя.

„Изостават снегорините в Рударци и в Кладница, идват много късно и хората остават без възможност да отидат на работа.При последния сняг хората в горната част на двете села си останаха в къщи и не можаха да отидат на работа. Трябва да се направи нещо. Областно пътно управление да поеме по-сериозен ангажимент към нашите жители. Ако не могат, да говорим с превозваческата фирма да подмени в зимния период големите автобуси с малки по-проходими маршрутки. Защото не е нормално, хората да се качват в софийската маршрутка, слизат в центъра на Рударци и оттам се качват на друг автобус, там плащат веднъж, после отново, недоволството е голямо, напрежението е сериозно“, каза Богдан Богданов.

За проблемния път има подсигурено финансиране за ремонт от Министерството на регионалното развитие и благоустройство, съобщават от телевизия Кракра. От общината пък са дали предложение при ремонта да се финансира и смяната на водопровода и канализацията. Процедурата вече в ход, но ремонтът може да започне едва през пролета, каза кмета на Перник Вяра Церовска. Тя обеща да съдейства на кмета на Рударци за поисканата от него среща с превозвача и ОПУ Перник.

 

Коментари

коментара