Момчета от Перник се признаха за виновни за обир на кафене във Витановци, разбили и ОУ „Иван Рилски“

Снимка: илюстративна

Късно вечерта на 21.04.2017 г. до 7 часа сутринта на следващия ден тримата подсъдими – деветнадесетгодишният А.В. и петнадесетгодишните Й.Й. и В.В., проникнали в кафе-аперитив в с. Витановци, община Перник. За целта те използвали автомобил и техническо средство. Сред отнетите от тях чужди вещи, на обща стойност 814,45 лева, имало кафемашина, електрическа скара, различни алкохолни и безалкохолни напитки, бонбони, каса с олио, цигари от различни марки и пакети с кафе.

Няколко дни по-късно – на 04.05.2017 г., А.В. и В.В. извършили друга кражба. Те счупили стъкло на прозорец в сградата на ОУ „Св. Иван Рилски“ в гр. Перник и отнели мултифункционално устройство, преносим компютър и колонки с усилвател – всичко на сума 495 лева.

След одобреното от съда споразумение, сключено между Районна прокуратура – Перник и защитата на подсъдимите, на непълнолетните В.В. и Й.Й. е наложено наказание „Пробация“, включващо задължителна регистрация по настоящ адрес и периодични срещи с пробационен служител за срок от две години.

Третият подсъдим по делото – А.В., е с наложено наказание от десет месеца „Лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок.