Шофьор на „цената на билета“ остана без автомобил, изпочупиха „Голф“ на перничанин

Перничанин е санкциониран за нерегламентиран превоз на пътници.

Акцията е проведена в края на миналата седмица, от служители на секторите „Противодействие на икономическата престъпност“ и „Пътна полиция“ при ОДМВР – Перник. На скоростната магистрала, в района на с. Драгичево бил проверен „Фиат Дукато“, управляван от 57-годишният Г.Д. от областния град. Служителите на реда установили, че мъжът извършва нерегламентиран превоз на 8 пътници по линията София – Перник и обратно на цената на билета. Съставен му е акт за административно нарушение и автомобилът е оставен на наказателен паркинг за срок от 6 месеца.

Лек автомобил е изпотрошен в Перник.

Инцидентът е станал на 10 ноември, малко преди полунощ, на ул. „Георги Мамарчев“ в областния град. Неизвестни изпочупили задното панорамно стъкло, предните фарове, калник и броня на лек автомобил Фолксавегн „Голф“, собственост на 26-годишен перничанин. Местопроизшествието е посетено от служители на Първо РУ – Перник.

Образувано е досъдебно производство и работата продължава.

Две бързи производства са започнати от служители на РУ – Радомир.

Вчера около обяд, на кръстовището на ул. „Р. Даскалов“ и „Шар“ бил проверен лек автомобил „Пежо“, управляван от местния жител И.Г./47 г./ Било установено, че мъжът шофира автомобила в едногодишният срок на отнетото му по административен ред свидетелство за правоуправление. Задържан е за 24 ч. с полицейска мярка.

Предният ден, в с. Дебели лаг е установен пиян шофьор. Автопатрул проверил „Ауди А3“, шофиран от радомиреца И.Д./59 г./ При изпробването му с техническо средство за алкохол са отчетени 1, 82 промила. Взета му е кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за 24 ч. с полицейска мярка.

Работата по документиране на двата случая продължава.

 

Коментари

коментара