Шофьор помете колоездач край село Конска

35-годишен колоездач е пострадал след удар от лек автомобил.

Инцидентът е станал на 30 юли, около 15, 30 ч. в землището на брезнишкото с. Конска. Лек автомобил „Нисан Примера“, управляван от столичанина Н.В./48 г./ блъснал 35-годишен колоездач също от столицата. Мъжът е настанен в лечебно заведение с фрактура на лява подбедрица. Алкохолната проба на водача на автомобила се оказала отрицателна. Причините са в процес на установяване.

Образувано е досъдебно производство и работата продължава.

Четири бързи производства за различни престъпления са започнати през почивните дни.

Радомирка ще отговаря за шофиране в нетрезво състояние.

На 30 юли, около 17, 30 ч., на пътя гр. Радомир – с. Копаница възникнал лек пътен инцидент между два автомобила. При изпробване на водачката на „Форд Фокус“, 39-годишната Т.Л. от гр. Радомир били отчетени 2, 28 промила. Жената отказала кръвна проба за химичен анализ. Задържана е за 24 часа с полицейска заповед и работата по документиране на случая продължава.

Столичанин е установен да шофира мотоциклет без регистрационни номера.

Това е станало в края на миналата седмица в гр. Трън, когато от местни полицаи бил проверен мотоциклет „Хонда“, управляван от 31-годишният В.П. от гр. София. Оказало се, че мотоциклетът не е регистриран по надлежния ред.

Жител на гр. Свищов е заловен да шофира автомобила си пиян.

В края на минала седмица, в пернишкото с. Рударци бил проверен „Форд Мондео“, управляван от 55-годишнят Л.А. от гр. Свищов. При изпробването му с техническо средство за алкохол били отчетени 2, 39 промила. Мъжът дал кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за 24 ч. с полицейска мярка.

19-годишен е задържан за шофиране на автомобил сред употреба на наркотични вещества.

На 30 юли през нощта, в пернишкото с. Г. Бучино бил проверен „Рено Меган“, шофиран от 19-годишният Д.Р., а собственост на баща му. При изпробване на младия мъж с техническо средство било установено, че шофира под въздействието на марихуана. Задържан е за 24 ч. с полицейска мярка.

Краден лек автомобил е намерен изоставен в землището на кв. „Калкас“.

На 28 юли, на тел. 112 бил подаден сигнал, че от ул. „Оборище“ в областния център е откраднат „Сеат ибиза“, собственост на 34-годишен мъж. Колата била обявена за издирване и започнати действия за установяването й. На следващият ден органите на реда я намерили изоставена в района на гробищния парк в пернишкия кв. „Калкаса“.

Работата по започнатото досъдебно производство продължава.