Бузлуджа почервеня! 60 хиляди души, сред които и двама пернишки депутати се качиха за събора на БСП

Над 60 000 социалисти от цялата страна се събраха на Историческата поляна под връх Бузлуджа. Там се проведе традиционният събор на левицата, под надслов „Единни за България, която обичаме“. На върха бяха и народните представители от ПГ на „БСП за България“ Станислав Владимиров и Любомир Бонев, председателят на ОблС на БСП – Перник Валентин Петков, председателите на общинските съвети на БСП в областта, общински съветници и още около 1000 пернишки социалисти, съобщиха от пресцентъра на паритията в Перник.

„И мястото, на което сме се събрали, и времето е такова, че ще си позволя да говоря с думите на патриарха на българската литература Иван Вазов: Скъпи българи тук и в цялата страна, които днес ни гледате. Ние сме различни по възраст, пол и занятие, но сме обединени в едно предприятие. Единни за България, която обичаме. И ако някога в тези думи на Вазов, те са казани за най-големия ни българин Левски, е ставало дума за освобождение от турско робство, днес става дума да освободим народа си от страха, от апатията, от безразличието и от омразата, но и да му посочим път. Народа си обаче ще привлечем и ще ни последва, ако вярва в своите водачи. Ако му покажем, че сме чисти, искрени и ще вървим докрай, без да се отклоняваме от нашите идеи“, заяви пред хилядите социалисти лидерът на левицата Корнелия Нинова.

„Към Бузлуджа не водят магистрали и няма да водят. Към Бузлуджа всеки извървява своята пътека сам, не тласкан от някой, а със собствените си крачки и с мисълта, че свободата, справедливостта и хуманизмът не са буренясали фрази, а са част от нас, част са от идеите на нашите предци и бихме искали да бъдат такива и за нашите деца“, заяви пред събралите се 60 000 на връх Бузлуджа председателят на БСП-Самоков Силвия Стойчева, която бе водещ на официалната част на събора.