НСА в Перник: Тук сме да благодарим на всички спортисти за това, че успяха да направят за България толкова много

Пернишки спортни деятели, изтъкнати спортисти, треньори и учители по физическо възпитание бяха отличени по случай 75-годишнината от създаването на Националната спортна академия „Васил Левски”. Това стана по време на среща в Община Перник с представители на НСА, сред които беше проф. Лозан Митев.
„Ние сме тук да благодарим на всички тези хора за това, че успяха да направят за България толкова много“, каза проф. Лозан Митев. Той сподели, че е впечетлен от пернишките студенти и не скри, че преди години се е вдъхновявал от легендарната баскетболискта Пенка Методиева. В рамките на срещата беше презентиран и специален филм за Академията. 
В знак на благодарност, че Перник беше включен в обиколката на НСА, кметът Вяра Церовска връчи плакет на проф. Митев. 
 
„Нашият град е щастлив и богат с това, че има много имена, които са важни не само за Перник, за България, но и за световния спорт . Това са наистина заслужили хора . Много бих искала общината да има и по-големи възможности, за да може да ги подкрепя”, сподели Вяра Церовска . Тя благодари на професора , че има такова отношение към града и се надява топлите отношения да се запазят и в бъдеще .