ВАС върна в Перник жалбата на областния управител срещу трънския референдум. Съветниците на Трън гласуват за отмяна на решението си дали да има допитване до хората

Шумотевицата около местният трънски референдум продължава. По съдебен ред. Върховният административен съд върна за разглеждане в Административния съд на Перник жалбата на бившия областен управител Александър Александров, в която той пише, че референдумът за Трън е незаконосъобразен. Припомняме, че неговата жалба бе оставена без разглеждане от Административния съд в Перник.

След това настоящият областен управител обжали това решение.

Според решението на ВАС, което не подлежи на обжалване, решението на пернишкия съд е „неправилно и незаконосъобразно“, като връща делото в Административния съд – Перник за „провеждане на съдопроизводствените действия“.

Междувременно днес общинските съветници в Трън гласуват за отмяна на Решение номер 20, с което дадоха единодушно съгласието за провеждане на местен референдум.

От фирмата „Евромакс Сървисиз“ ЕООД, която е заинтересована за добив на злато в трънския край се свързаха със ZaPernik.com, за да подчертаят, че очакват решенията на „местната власт този път да бъдат изцяло съобразени със закона“ и че „няма никакво друго намерение за работата си в община Трън, освен да спазва законите и да разчита на същото от всички останали участници в инвестиционните, политически и обществени процеси“.

Be the first to comment

Leave a Reply