Георг Георгиев от ГЕРБ каза какво да очакваме след 9 юни

Водачът на листата на ГЕРБ в Перник Георг Георгиев разговаря пред ZaPernik.com за проблемите на региона, за приоритетите и за срещите си с хората по време на предизборната кампания.

Георг Георгиев отбеляза три основни проблема, които възнамерява да превърне или по-скоро да продължи като приоритетни за перничани.

На първо място е инфраструктурата в региона. Кандидат-депутатът отбеляза, че навсякъде, където се е срещал с хората, именно лошите пътища са били тема номер едно за гражданите, особено за жителите, живеещи извън града.

„Инфраструктурата трябва да бъде водеща за поставяне като въпрос в парламента. Тя е основен проблем на гражданите, невъзможността за пътуване, за това Бърза помощ да пристига навреме. Необходимо е да развиваме пътища“, каза Георг Георгиев.

Вторият приоритет е качественото здравеопазване за перничани. По думите на Георгиев, на много места липсва доболнична помощ и това ще е една от основните му задачи в бъдещия парламент.

Третият приоритет е лично негов. Според Георг Георгиев, Пернишка област е твърде подценена като туристическа дестинация.

„Моят приоритет е популяризирането на Пернишкия регион като туристическа дестинация. Този край е доста подценен и непознат, а има много обекти, които си заслужава да се видят. Може да се привлекат инвеститори, да се изградят хотелски бази и това ще доведе до повишаване на икономическото състояние в региона“, казва Георг Георгиев.

Той изтъква и необходимостта от качествен транспорт между Перник и София. Стотици перничани пътуват ежедневно за работа до София и една сериозна част от тях пътуват с железопътния транспорт. Именно заради това, според Георг Георгиев, трябва да се подобри и реновира железопътната мрежа, да се закупят нови вагони. Автомобилният транспорт също се нуждае от подобрение.

„Преди няколко седмици имахме инициатива на младежите в село Рударци. Сложихме на спирките табели с разписания, дори и това липсваше“, коментира Георг Георгиев.

Какво да очакваме след 9 юни начело с ГЕРБ?

Според Георг Георгиев, това, което трябва да се случи след изборите, е едно здраво и стабилно управление начело с ГЕРБ.

„Искаме стабилно управление, което работи за гражданите. Това, което могат да очакват от ГЕРБ е солидна инвестиция в националните приоритети на България. Ще трябват доста усилия да се оттласнем от това дъно, което така наречената промяна ни донесе“, коментира Георг Георгиев.

Георг Георгиев коментира и обръщението към перничани на неговия колега кандидат-депутат от партия „Продължаваме промяната“. По думите на Георгиев, видеото го е смутило, защото перничани са били излъгани да гласуват за Кирил Петков, а всъщност получавали Бойко Рашков. Кандидат-депутатът от ГЕРБ е смутен от това, че Петков потвърждава във видеото, че Рашков или друг в листата ще е евентуалният им представител в бъдещия парламент.

Кандидат-депутатите от ГЕРБ Георг Георгиев и Христина Георгиева по време на среща с избиратели

„Перничани са едни много горди хора, които не обичат да бъдат лъгани и да бъдат заблуждавани. Това, което сме се опитвали да правим, е да се доказваме и да заслужим това доверие. Този цикъл на избори умори хората и ние сме им длъжници. Затова се радвам, че на срещите с перничани продължаваха хората да ни слушат, което означава, че хората са видели свършената работа от нас. С колежката си Христина Георгиева успяхме да идентифицираме няколко проблема за Перник и да се справим с тях. Проведохме една позитивна кампания. Положили сме усилия да трасираме някакъв път, в който да могат да се намират решения, а не да се задълбочават проблемите„, каза още Георг Георгиев.

По думите на кандидат-народния представител от ГЕРБ, перничани ще дадат своя глас и за изборите за Европарламент. „Перничани много добре осъзнават ролята на добро представителство в Европарламента, покрай зелената сделка и справедливия преход“, уверен е Георгиев.

В навечерието на поредните избори, ето как се обърна Георг Георгиев към перничани:

„Благодаря за доверието, за всички срещи, за откритите разговори. Мога да уверя перничани, че ние чуваме и разбираме проблемите, знаем пред какви предизвикателства е поставен отделният човек, ние осъзнаваме какъв дълг имаме към хората, затова ще направим всичко възможно след изборите България да има стабилно правителство начело с ГЕРБ.

Ролята на политиците е такава – да се борят за интересите на хората и да материализират желанията им.“