Навръх 24 май: Футболистите от Езиковата в Перник пишат на китайски и раздават автографи

В навечерието на 24 май- денят на българската просвета и култура, футболистите от ГПЧЕ „Симеон Радев“ в Перник се мъчат да пишат йероглифи в далечен Китай. Автографите по футболните топки обаче им се отдават много по-добре…

Както вече писахме, футболният тим на Езиковата гимназия в Перник представя България на Световното ученическо първенство по футбол, което се провежда в Китай. В рамките на престоя си в далечната страна, българският отбор е посетил 23-то средно училище в Далиян.

А там, след добре дошли и чаша чай, връчили на пернишките младежи лист, на който да пишат на китайски. Към начинанието се е присъединила и директорката на ГПЧЕ Теменужка Крумова, която показва завидни умения в писането на китайски йероглифи.

Българският отбор признава, че е имал незабравимо изживяване при посещението си.

Още във фоайето посрещане с музика, изсвирена на роял от ученик. Следват посещение на музея на училището, чаена церемония, традиционни танци от различни китайски области, музикални изпълнения, демонстрация на бойни изкуства, представяне на отбора по лека атлетика, разиграване с футболния училищен отбор, игра на наши ученици с домакините на известната китайска игра „Го“… – споделят от училището.

Следват три дни на важни мачове…
Стискаме палци !!!

УСПЕХ, МОМЧЕТА!