ГЕРБ ПЕРНИК е мобилизиран за извънредни парламентарни избори, независимо от всичко! Фракции се обединяват около Пернишката Мелони с девиз: 108 ДО СМЪРТ!

ГЕРБ Перник е мобилизиран за извънредни избори, независимо от развоя на събитията в столицата и дали ще има сглобка или предсрочни избори, съобщиха източници от партията пред „За Перник“.

Фракции на ГЕРБ вече почнаха извънредни събрания и организация за подготовка за извънредни избори. Най-голяма е фракцията, около пернишката депутатка Христина Георгиева – Пернишкото Мелони. Тя е единствената пернишка депутатка от двамата от ГЕРБ. Другият Георг Георгиев е спуснат парашутист от София. Това обединява местните структури около лозунга: „108 ДО СМЪРТ!“ Това е така, защото Пернишкото Мелони винаги се кандидатира последна в листата, с номер 108, но после става първа по преференции и влиза в парламента. Числото 108 й е на късмет всеки път.

Другият лагер около областния лидер Емил Костадинов обеща до довечера да отговори на „За Перник“ подготвя ли се за извънредни избори и при какви условия.

Едно е сигруно: ГЕРБ няма да пусне пернишки регион на нито една друга партия.

Независимо дали има избори за пармалент или само местни избори, ГЕРБ играе като за последно. Това поведение на структурите превърна Перник в лидер по резултати за партията на Бойко Борисов на национално ниво.

Очевидно, че вътрешната конкуренция между лагерите на Пернишкото Мелони и Емил Костадинов вместо да срине партията, даде добри резултати в изборните урни. Ще промени ли обаче партията стратегията си, ще има ли нова тактика – за нас е важно да научим първи и да ви го съобщим.