Министърът на МВР награди полицаи и граждани, сред които и кметът на Радомир, участвали в издирването на 4-годишно момче

Министър Калин Стоянов отличи полицаи, участвали в издирването на 4-годишното момче. Вътрешният министър награди кмета на Радомир и още 20 граждани, включили се в спасителната акция. Подарък от министър Калин Стоянов получи и малкият Юлиян.

„Благодарение вашата бърза и професионална реакция, 4-годишният Юлиан отново е със семейството си. Действахте незабавно и организирано и в изключително кратки срокове успяхте да откриете в гористата местност детето, живо и здраво. Бяхте първите, които видяхте надеждата в очите му. Вие сте пример за българските мъже и жени, обществото има нужда от хора като Вас“.

С тези думи вътрешният министър Калин Стоянов се обърна към четиримата полицаи от РУ-Радомир, участвали в издирването на детето.

На церемония в Министерството на вътрешните работи той награди инспектор Ивета Милошова в група „Охранителна полиция“, мл. експерт Димитър Илиев, мл. експерт Кирил Кирилов и мл. експерт Бойко Боянов, и тримата служители в група „Криминална полиция“ към РУ-Радомир, с огнестрелно оръжие. Наградата е за професионално изпълнение на оперативните действия, проведени по издирването и установяването на 4-годишното дете.

За оказано съдействие и помощ, проявена съпричастност и участие в спасителната акция са наградени с Почетен медал на МВР кметът на Радомир Кирил Стоев, служители на Горско стопанство – Радомир, на звено „Аварийно-спасителна дейност и превенция“ при община – Перник, доброволци и граждани.

За създадената организация и постигнатите резултати при проведените оперативно-издирватели действия за установяването на момчето с парична награда бяха отличени служители от РУ – Радомир, а наградата получи началникът на управлението гл. инспектор Павел Джалев. Директорът на ОДМВР –Перник старши комисар Милчо Милчов е отличен с „Почетен знак – III степен“ на МВР за цялостната организация по издирвателната акция. От името на наградените старши комисар Милчов благодари на ръководството на МВР за забелязаните усилия на колегите му. По думите му действията на областната дирекция са пример за повишено гражданско доверие към МВР. Той категорично заяви, че областната дирекция ще продължи да работи за надграждане на това доверие и опазване на сигурността на хората.

На церемонията присъстваха заместник – министрите на вътрешните работи Христо Стефанов, Ивелина Дундакова, Кирил Ценкин, главният секретар на МВР гл. комисар Живко Коцев, зам.-главният секретар Димитър Калганджиев, служители на ОДМВР – Перник, гости.

Припомняме, че близо три часа продължи операцията по издирването на 4-годишното дете, изчезнало на 24 януари в гориста местност близо до хижа „Орлите“ над град Радомир. След получения сигнал около 15 часа незабавно бяха сформирани групи за издирване, в които се включиха полицаи, пожарникари, служители на „Гранична полиция“ и местни доброволци. Те бяха оборудвани с термокамери, за огледа на района бяха използвани и два дрона. Момченцето бе открито в добро здравословно състояние и транспортирано до болнично заведение, придружено от родителите си.

Подарък от министър Калин Стоянов получи и малкият Юлиян.

Коментари

коментара