Моралният победител на СУРВА 2024 година са село ЯРДЖИЛОВЦИ!

Моралният победител на фестивала СУРВА 2024 година са село ЯРДЖИЛОВЦИ. Те не бяха наградени от компрометираното жури на фестивала, съставено от „етнолози, музейни работници,фолклористи“ и всякакви други измишльотени, но обраха сърцата на хората – зрители и дори участници на фестивала.

Въпреки, че журито на СУРВА унизи село Ярджиловци с плакет на някакво сдружение, хората видяха истинските победители.

Сурвакарската група на Ярджиловци не е печелила Златна маска от 2012 година, драги! А това е най-голямата и добра група. Цели 12 години тази група е подтискана от това псевдо жури.

Кой е по-важен? Хилядите герои на сурвакарските групи или псевдо учените от журито, които имат претенции колко много разбират. Нищо не разбират!

Вижте, винаги така става – победителя в „Гласът на България“, „Златния Орфей“ и какви ли не конкурси, където има жури е един, а истинският победител -любимецът на публиката е друг.

Ярджиловци! Вдигнете високо глави! Ударете силно звонци! Независимо от журито ВИЕ СПЕЧЕЛИХТЕ фестивала СУРВА 2024 година! 

ВИЕ СТЕ ПОБЕДИТЕЛИТЕ!

Сурвакарите-победители от село Мещица безспорно са красиви. Но през цялото време целият град говореше за „уреден мач“ и как те ще бъдат големите победители. Което и се случи.

Но и друго се говореше:

ИСТИНСКИТЕ ПОБЕДИТЕЛИ, КОИТО СПЕЧЕЛИХА СЪРЦАТА НА ПУБЛИКАТА СА ЯРДЖИЛОВЦИ – ГОРДОСТТА НА СУРВА! 

Коментари

коментара