Скандалът с комендантите на фестивала СУРВА се разраства: Болюбашия №1 и кмет на град Батановци Радослав Петров скочи: Кой взима такава надница, па чак и обидени?

Кметът на град Батановци Радослав Петров, който е и от дълги години болюбашия на сурвакарската група в града изказа мнение по казуса с комендантите на Фестивала, за които ZaPernik.com гръмна вчера публикация, че в минали години прибирали по 300 лева на ден, за да насочват групите в дните на Сурва, но сега Община Перник оряза парите им на половина.

Както стана ясно, хората, които всяка година насочват групите по време на фестивала, досега са взимали баснословни възнаграждения за трите дни – около 300-400лв. на ден. От тази година обаче Община Перник е орязала възнагражденията им до 400 лв общо за трите дни. Това провокира 9 от общо 15-те коменданта да напуснат малко преди старта на фестивала. А към момента от общината обучават нови.

По този повод кметът на град Батановци Радослав Петров коментира, че реално тази длъжност е напълно излишна и само в ущърб и разход на общината и като цяло на фестивала.

„Има достатъчно полиция, с всяка група по няколко болюкбашии, читалищни дейци, които помагат! Извинявайте, но кой взима такава надница, па чак и обидени!„, коментира Радослав Петров.

Вие как смятате, трябва ли да има платени коменданти, които да насочват групите на къде да вървят или това може да го вършат доброволци? Вие колко бихте платили за такава услуга? „За Перник“ очаква Вашето мнение в коментарите.

 

Коментари

коментара