Ударно подготвят юбилейната Сурва 2024

Община Перник започна подготовката по 30-тия юбилеен Международен фестивал на маскарадните игри Сурва 2024 в града. От институцията се заричат, че този фестивал ще бъде максимално ориентиран към зрителите и гостите на града. 

На централния площад ще бъдат изградени две големи трибуни, а тези от страната на пощата ще бъдат наградени, освен това по продължение на дефилето на маскарадните групи ще се изградят трибуни за няколкостотин зрители.

Зоната за храна и зоната, в която занаятчиите ще предлагат своите стоки е отделена от фестивалното дефиле, отново за да има достатъчно място за всички.

„Към момента покриваме Мемориала на миньорски труд, за да бъде за втора година обособен като място за забавления, в което ще се провежда детската анимация и вечерните концерти.
Откриването ще се проведе на централния градски площад по един нов и ефектен начин. А пред Двореца на културата в събота ще бъде втората сцена на чуждестранните групи„, каза за ZaPernik.com секретарят на Община Перник Мартин Жлябинков.

Коментари

коментара