Кметът на Драгичево Виктор Викторов куфее по Сурва – ВИДЕО

Пернишкото село Драгичево запали сурвакарския огън на мегдана в селото, а кметът Виктор Викторов не спря да ликува и да куфее под звъна на хлопатарите.

Празникът започна от рано сутринта за сурвакарите на село Драгичево, когато групата започна обиколката си по домовете. По думите им това е така, защото не им стига в рамките само на един ден да обиколят всички къщи на многолюдното село.  Обиколката им ще продължи и на 14-ти януари, както си е и по традиция.

Сурвакарите минаха и през кметството, където кметът Викторов ги посрещна и почерпи децата с бонбони.

Вечерта по традиция бе запален с огнени факли ритуалния огън, а честта пръв да „драсне клечката“ бе дадена отново на екзалтирания кмет, който преди години се прочу като най-обичаният кмет в Пернишко и до ден днешен е безапелационен лидер на кметските избори.

В клипче от селото, с което се сдоби zaPernik.com можете да видите как Виктор Викторов, макар и облечен в палто, а не като сурвакар, подскача от радост и вика на сурвакарите: „Браво!Браво!“

Любопитно е, че дъщерята на кмета – Ванеса Викторова всяка година облича сурвакарския костюм и слага страшна маска. Нейна снимка преди години обиколи социалните мрежи, като най-хубавата снимка от Сурва.

Коментари

коментара