29-годишен направи сосип в Перник: Напи се, открадна кола, шофира в насрещното движение и наби перничанин

Снимката е илюстративна

Жител на гр. Сапарева баня е задържан за кражба на автомобил и управлението му след употреба на алкохол, съобщиха от МВР Перник. Това обаче не е всичко…

Вчера, в Първо РУ е подаден сигнал от перничанка, че противозаконно е отнет собствения й автомобил „Хюндай“. По нейни данни това е станало в периода 17-19 декември от територията на град Перник.

Ден преди това, в гр. Радомир бил проверен същият автомобил, управляван от 29-годишен жител на гр. Сапарева баня, който шофирал в лентата за насрещно движение. Полицаите тествали мъжът за употреба на алкохол и наркотични вещества. Дрегерът показал 1, 81 промила в издишания въздух. Тогава гастрольорът бил задържан за до 24 ч. с полицейска заповед, в рамките на която е установена и кражбата на колата.

На 17 декември, в чакалнята на пернишката гара мъжът е бил задържан за побой над 49-годишнен перничанин, който е с фрактура на носа.

Материалите по случаите ще бъдат изпратени на прокуратурата за отношение по компетентност. Най-вероятно ще бъде задържан за до 72 часа и ще му се иска постоянен арест.

Коментари

коментара