Младите в Пернишко: 18-годишен на електронни цигари с канабис, 17-годишен къта марихуана, а 20-годишен отива на съд заради кокаин

Батановчанин и радомирец задържани за притежаване на наркотични вещества.

Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с наркотици, е проведена вчера от служители на Първо РУ. В центъра на град Перник, в междублоково пространство е проверен 18-годишен от гр. Батановци. Органите на реда обискирали младежа у когото са открити 7 електронни цигари, на една от които съдържимото вещество е реагирало на канабис при изпробване с полеви наркотест.

Радомирски криминалисти също установили притежател на наркотици. По време на акция полицаите проверили 17-годишен местен жител и установили, че носи топче, съдържащо суха зелена листна маса, дала положителна реакция на марихуана. Наркотичните вещества са иззети, а двамата са задържани за до 24 часа с полицейски заповеди.

Започнати са бързи производства и действията по разследванията продължават под надзора на прокуратурата.

Жител на гр. Бяла Слатина на съд за притежаване на наркотици.

На 14 септември тази година, при акция на криминалисти от Първо РУ, в пернишкия кв. „Проучване“ бил проверен 20-годишен с постоянен адрес гр. Бяла Слатина. При вида на полицаите младежът опитал да изхвърли полиетиленов плик с бяло прахообразно вещество, реагирало на кокаин. Последвал обиск при който у 20-годишният е открито пликче, съдържащо суха зелена листна маса – марихуана. Предприети били процесуално-следствени действия и на адреса, обитаван от гастрольора в Перник е иззета марихуана. Общото тегло на наркотичните вещества е над 5 грама. След проведено разследване и изготвените експертизи е привлечен като обвиняем и работата продължава съвместно с прокуратурата.

Коментари

коментара