Заседание в Перник обедини общността в борбата с корупцията: Какво излезе от него?

Редовното заседание на Областния обществен съвет за превенция и противодействие на корупцията в област Перник се проведе днес в зала „Струма“ на областната администрация, привличайки вниманието на местния обществен сектор и представители на бизнеса.

При старта на събитието, областният управител Людмил Веселинов, изрази значението на заседанието, насочено към подпомагане на превенцията срещу корупцията на областно ниво. Присъствали бяха представители на местната власт, медии, граждански организации и представители на бизнеса.

На заседанието беше организирана и трета кръгла маса, фокусираща се върху превенцията и борбата с корупцията в България. Това събитие се осъществи чрез проекта „Индекс на местната система за почтеност – устойчиво бизнес развитие“, изпълнен от Асоциация „Прозрачност без граници“, подкрепен от Фондация „Америка за България“.

„Сътрудничеството с Асоциация ‘Прозрачност без граници’ е от решаващо значение за нас. Това дава нов стимул за нашите ангажименти по Националната стратегия за противодействие на корупцията,“ сподели Веселинов.

Изпълнителният директор на асоциация „Прозрачност без граници“, Калин Славов, подчерта важността на борбата с корупцията в определянето на финансирането на общините.

Експерт-социолог към асоциация „Прозрачност без граници“, Ваня Нушева, представи резултатите от изследването на институциите и секторите в Местната система за почтеност в общините Благоевград, Видин, Кюстендил, Монтана, Перник и София.

 

Коментари

коментара