Кметът и общинските съветници на Перник се заклеха да работят за перничани

Кметът на Перник Станислав Владимиров положи клетва и влезе в новия си втори мандат, след като спечели рекорден вот на местните избори в края на миналия месец.

С кметът, клетва да работят за перничани положиха и 37 общински съветника. Те чрез тайно мнозинство избраха за председател на Общинския съвет Денислав Захариев от ГЕРБ.

Тържествената сесия се проведе в сградата на Минна дирекция. Съветниците и кмета бяха посрещнати от носителят на музикални награди Виктор Теодосиев, който свиреше на валдхорна. След това управниците на града по традиция напълниха устата си с питка и мед. Имаше и пиене.

Докато вървеше процедурата за заклеване на съветниците, водена от областния управител на Перник Людмил Веселинов, направи впечатление, че до кмета бе седнал общинският съветник Петър Първанов – Яхтата от „Левицата“, а от другата страна седеше Денислав Захариев от ГЕРБ.

Избрах за клетвата символично датата 10 ноември. Трябва да продължим да се борим за демокрация„, каза Веселинов.

В момента драмата е около зам.председателите на Съвета. Мераците за поста идват от Ралица Андреева от Движение за просперитет на Перник, Димитър Колев /Чичо Митко/ от ВМРО и Десислав Аспарухов от Кафявата листа.

Екшън има и около общинските търговски дружества, които били налазени от изпаднали общински съветници, които не са успели да влязат в Съвета и искат обезщетение.

Следим темата!

Коментари

коментара