Кампанията „Не си сам“ инициирана от актрисата Луиза Григорова достига до над 400 перничани преди Коледа

Кампанията на „Не си сам“ ще стигне до над 400 нуждаещи дни преди Коледа

За четвърти пък доброволческата инициатива „Не си сам“ си поставя за цел да донесе топлина и надежда на стотици жители на Област Перник преди светлите празници. По Великден доброволците на кампанията посетиха над 450 адреса на хора, изпаднали в затруднение, а в проведените общо 3 празнични кампании и 2 допълнителни мисии хранителни пакети са достигнали до над 700 души.

За тази Коледа организаторите инициативата са решени да включат и нови населени места в обхвата на инициативата, за което се нуждаят и от значителна доброволческа активност.

Информация за коледната кампания на „Не си сам“ вече е публикувана в платформата TimeHeroes.org, а как желаещите могат да се включат с доброволчество, е описано и в профилите на инициативата в социалните мрежи.

Всички, които искат да се участват с дарение, биха могли да посетят от 11.11.2023 (събота) дарителския пункт в магазин Фантастико – Перник. Организаторите ще приемат хранителните продукти лично в съботните дни от 10 до 13 ч., както и от 16 до 19 ч. всяка неделя до края на ноември, но даритеската количка ще е на разположение през целите уикенди. Желаещите да дарят, мога също да се свържат с организаторите за лично предаване на хранителните продукти на тел. 088 44 55 062 или със съобщение в социалните мрежи, за да предадат продуктите в склада на инициативата, които се намира на ул. Ихтиман в централната част на града.

Препоръчителният списък включва:

консерви готова храна, боб, олио, захар, ориз, леща, брашно, макарони/фиде, по-меки сладкиши с дълга трайност – това е пакетът, който получава всеки нуждаещ се. Дарителите биха могли да участват с целия набор от продукти или с един или няколко от тях, а важно напомняне от страна на организаторите е да не се даряват продукти, които изискват температурен режим на съхранение, както и такива, със срок на трайност по-кратък от края на декември.

Разпредeлението на събраните хранителни дарения до хората, които имат нужда от тях, е предвидено за три последователни съботи и недели от 02.12. до 17.12.2023 г.

Коментари

коментара