Часове преди балотажа акция и арести в Пернишко – подробности и СНИМКИ

Четирима са задържани при масирана полицейска операция в Пернишко.Претърсени са над 14 адреса и множество автомобили в Перник, Земен и столицата, съобщиха от МВР Перник.

Както вече съобщихме, броени часове преди балотажа на територията на Пернишка област е задържан строителният предприемач Димитър Барбуков в акция срещу изборната търговия в Перник в петък. Бившата му съпруга също се издирва. В дома й са открити списъци с над 300 лица, съобщи Нова тв.

От полицията изнесоха подробности и снимки за акцията:

Специализирана полицейска операция по противодействие на престъпления, свързани с избирателните права на гражданите, битовата престъпност и пътния травматизъм се проведе днес на територията на Пернишка област.

Бяха сформирани 9 екипа от служители на ОДМВР – Перник и Главна дирекция „Жандармерия, специални операции и борба с тероризма“, който извършиха проверки на множество адреси в региона и столицата. По вече образувани досъдебни производства са претърсени над 14 адреса и автомобили, като са иззети множество веществени доказателства – големи парични суми в лева и валута, компютри, телефони, таблети, агитационни материали и списъци с имена на граждани.

Предстои установяване на тяхната съпричастност към престъпления, свързани с купуване на гласове и нерегламентирана регистрация на хора по настоящ адрес, който да гласуват за определени общински съветници или кметове. Задържани за срок до 24 ч. са 4 човека, чиито имоти и автомобили са обискирани. Един е обявен за общодържавно издирване.

Всички действия на полицията се провеждат под надзора и ръководството на прокуратурата и със съответните разрешения от съдебните органи.