Надрусан с два вида дрога обикаля пернишки квартал с нерегистриран мотор

Перничанин, седнал зад волана на нерегистриран мотоциклет и след употреба на наркотични вещества е установен и задържан от служители на полицията.

Вчера, около 14, 20 ч., в пернишкия кв. „Куциян“ бил спрян за проверка мотоциклет „Кимко“, управляван от 29-годишен местен жител. Органите на реда установили, че моторното превозно средство не е регистрирано по надлежния ред в Р. България. При изпробване на водача с техническо средство, уредът отчел положителен резултат за канабис и амфетамин. Отказал кръвна проба за химичен анализ и и бил задържан за до 24 ч. с полицейска мярка.
Образувано е бързо производство и действията по разследването продължават под надзора на прокуратурата.

С 1, 67 промила алкохол в издишания въздух е управлявал лек автомобил „Опел“ 21-годишен перничанин. Той бил проверен вчера, около 23, 20 ч. на кръстовището на улиците „Софийско шосе“ и „Беласица“ в областния град. Дал кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за до 24 ч. Започнато е бързо производство и работата продължава.

Криминално проявен се изправя пред Темида за кражби.
През месец май тази година, в Първо РУ били подадени два сигнала от управителя на голям магазин в областния град, че са откраднати спиртни напитки от обекта. Полицаите предприели оперативно-издирвтелни и процесуално-следствени – действия. Установен и привлечен като обвиняем е 37-годишен перничанин, познат на органите на реда и с други подобни прояви. Задържан е за до 72 часа с прокурорско постановление и ще му се иска постоянен арест.

Жител на гр. Видин на съд за управление на автомобил след употреба на наркотици.
На 08 юни тази година, в гр. Брезник бил проверен лек автомобил „Ланчия“, управляван от 48-годишен видинчанин. Тестът му за наркотични вещества се оказал положителен за амфетамин. След проведено разследване е привлечен като обвиняем и работата продължава съвместно с прокуратурата.

Коментари

коментара