НАРОДЪТ ПРОСТ! Над 4 хиляди сгрешиха гласа си за общински съвет, над 2 хиляди объркаха името на кмета

Вече няма две мнения – голяма част от народа е тотално прост и не може дори да попълни едно – две квадратчета без да направи грешка и да се омаже. Говорим за изборния процес и резултатите от него в Перник.

Вече е крещящо ясно, че избирателя е толкова малоумен, че е неспособен да се справи с правилно зачеркване на едно число, камо ли да решава такива въпроси, каквито референдумите се опитват да му вменяват – приемане на евро, членство във военни съюзи и други.

4682 невалидни бюлетини има за общински съветници в Перник, а 2300 души объркаха тотално предпочитанията си за кмет и гласуваха за друг кандидат, само защото и той се казва Станислав. Хиляди души неграмотни да зачернат едно число правилно и да прочетет две имена докрай. Това е нивото на днешния драги избирател!

И вие искате тези хора да ви определят бъдещето? Да решават военни въпроси? Да си доверите парите и финансите на тях?

Изборите трябва да бъдат забранени!

Ню Йорк Таймс написа подобна статия, после я изтри, но грешката е вярна. Хората вече са неграмотни да гласуват. Искат по 100 лева на глас, но реално не могат да свършат работа за 5 лева. Да си толкова тъп, че да не задраскаш правилно една кутийка и това да са хиляди хора е направо притеснително.

Основната грешка на тези избори в Перник бе:

  1. Задраскват преференция за общински съветник, но са толкова тъпи, че забравят да посочат за коя партия е тази преференция. Влизат като мекотели в изборната секция и си повтарят на ум числото, което трябва да гласуват, за да не го забравят, задраскват го и излизат. А това число към коя партия да бъде зачислено, избирателното Чехълче не може да запомни.
  2. Другите пък прочели, че някой се казва Станислав и викат: „Това е кмето“ и драскат. Нито гледат номера, нито гледат фамилията, нито партията, която го издига. Над 2000 души буквално неграмотни, а ще решават въпроси за милиони с гласа си. Амеби.

Все някой трябва да го каже. Трябва да се престане да премълчаваме простотията.

Българинът некадърен да гласува с машина – сложно му било. Некадърен да гласува с бюлетина – още по-сложно му било. Иначе политиците му били криви после. Не, драги ни тъпаци – политиците са резултат от вас, а дори може би вече ви превъзхождат.

Коментари

коментара