БОМБАТА на ZAPERNIK се потвърди! ЕДРИЯТ БИЗНЕС се разцепи на две! Кафявата листа повежда Синята Стъпка – Десислав Аспарухов, Чичо Митко се регистрира за Общински съвет като ВМРО, а Милан Миланов и Пешо Железаро направиха политическа заварка в борба кой да УПРАВЛЯВА ПЕРНИК

Както писахме преди седмица, бизнес сдруженията в Перник са твърдо решени да влязат в управлението на град Перник на предстоящите местни избори.

Първоначалната идея да се явят в едно голямо бизнес обединение се разпадна,както прогнозира „За Перник“. Причината се крие в бившия председател на Общинския съвет Димитър Колев. Мнозинството от хората в бизнеса и политиката го смятат за политически токсичен, след като се провали като председател на ОС и бе свален с мнозинство.

На фронта се задават няколко бизнес листи:

Десислав Аспарухов

Кафявата листа е от представители на бизнеса около въглищата и ТЕЦ-а в Перник. Водач на листата е бившия седесар Десислав Аспарухов – Синята стъпка. Листата е пълна с хора от мината и ТЕЦ-а, макар, че в челната четворка са набутали бивши управители на заведение, диджей и любител на чашката. Все пак работниците от тази листа ще защитават интересите на рабодателя си и работните си места и се очаква да имат солидно присъствие в Общинския съвет.

Листата на Чичо Митко

Чичо Митко
Чичо Митко

Чичо Митко винаги готов е за политика. Макар и почти сам, той ще атакува Общинския съвет , заедно с изпадналата от големите политически централи доктор Мери Маринова. Те ще ползват регистрацията на ВМРО, чийто печат за Перник държи отново Димитър Колев – Чичо Митко.

Желязната листа

Желязната листа е друго бизнес формирование, кръжащо около бизнесмена Пешо Железаро, който претърпя не една и две проверки за купуване на гласове по ромските махали. В тази листа се намира както самия Железар, така й дъщеря му. Листата очевидно освен желязна е и семейна. В нея обаче се вижда и вечния политик на Общинския съвет – Милан Миланов. Той в момента е шеф на Музея в Перник и очевидно иска да навърти още един мандат в Общинския съвет преди да се пенсионира.

Това са по-големите бизнес листи, които имат шанс да прескочат бариерата и да влязат в Общинския съвет. ZaPernik.com скоро ще напише своите прогнози кой колко общински съветника може и се очаква да вкара.

ПАРТИИ

Освен бизнеса, класическите партии също атакуват Общински съвет. Това са Движение за просперитет на Перник на кмета Станислав Владимиров, ГЕРБ, БСП, ЛЕВИЦАТА, ВЪЗРАЖДАНЕ, ППДБ и евентуално ИТН. ДПС също ще се борят за поне едно общинско място, скрити зад Зелената партия.