Фестивал СИЛАТА НА ЧОВЕШКИЯ ДУХ откриват в Перник: плетене без ръце, рисуване с кафе, иконопис и още…

Интересен фестивал предстои в Перник на 30 септември. Той е озаглавен „Силата на човешкия дух“ и се организира от Сдружение „Направено с любов“.

Фестивалът е насочен към хора с физически и здравословни проблеми, които продоляват травмите си и сътворяват невероятни неща. На някои не им личи, при други са ясно изразени, но това, което ги обединява е силата на техния дух.

„Техният дух , тяхната сила, в повечето случаи надминава човешките им възможности!“ – казва Клоунът Бонбончо, която е част от доброволците в сдружението.

Мелха от Рудозем , въпреки, че е родена без китките на двете си ръце, умее да плете.
Поли, която си е от град Перник, е смирен, добър и прекрасен човек.
Райна, която рисува икони на дърво, също!

Всички тези жени намират смисъл в това да продават ръкоделията си. А в Перник могат да се закупят от магазинчето „Направено с любов“.

„Желанието да бъдат полезни ги извисява над всичко. В магазинчето винаги разказваме за тях. Направихме и с част от тях документална поредица за творчеството и начинът им на живот. Но, на 30-ти септември ще ги съберем ЗАЕДНО! Между тях има перничани, но има и такива, които ще пропътуват много километри, за да бъдат част от фестивала. За да ги видите на живо!“ – споделя още Клоунът Бонбончо.

Как ще протече фестивала?

Събитието ще започне в галерия Марин Гогев, в кв.“Изток“ , където ще бъдат изложени картините на художниците.
По-късно ще се пренесем на поляната срещу Кметство Изток, община Перник където всеки един от тях, ще покаже майсторлъка си в творчески работилници.
Събитието е подходящо и за дечица . На тях ще им бъде изключително интересно да видят как се плете с вестници, рисува с кафе, меси глина , рисуват икони, как се композира музика и пишат приказки …
А вечерта,от 17 часа е тържествената част, в която ще се включат много специалени за нас хора – Катрин Виталий -журналист в БНР със своя меден глас. Михаил Андреев Тодоров -композитор на музика и поет, дясната ръка на издателство Приказно Училище Борис Бъндев -познат ни от „България търси талант“, дете на родители,с увреден слух и владеещ жестовия език.
За всички дошли на фестивала ще има специална томбола с награди.
А края на вечерта ще си бъде по нашенски – от пернишко.

Благодарим на всички вас, които ни помагате за организацията и безвъзмездно предоставяте терен, ресурс, техника, консумативи,храна, ОТНОШЕНИЕ И УВАЖЕНИЕ към нашата специална мисия
– пише още Клоунът Бонбончо.

Коментари

коментара