Чичо Митко се завръща!

Бившият председател на Общинския съвет Димитър Колев, който чрез мнозинство общински съветници бе свален от поста си година преди да изтече мандата му, се завръща на терен отново на предстоящите местни избори, научи zaPernik.com. Да, Димитър Колев беше отписан от всички в града, но той тайно се е съвзел след кадровото си понижение и е напълно готов да се върне отново в политическата игра, за да получи своя реванш.

Чичо Митко, както е известен от едноименната попфолк песен от далечното минало „Опа, Чичо Митко“ е решен да се върне на поста председател на пернишкия общински парламент на цената на всичко.

„Партията на парите“

За целта Чичо Митко е организирал местна коалиция от бизнес партии, които да се обединят и да вкарат общ резлутат от около 10 общински съветника. Обединението е известно с кодовото име „Партията на парите„, но ще бъде замаскирано като патриотично такова. Вътре ще са формално патриотичната формация ВМРО, хората около Мината и ТЕЦ-а в Перник, едрия и среден бизнес на града.

Чичо Митко желае реванш.

Димитър Колев бе свален от власт като председател на Общинския съвет, след като месеци наред, сесиите, които председателстваше бяха пълни със скандали, десетки докладни не стигаха до гласуване на време, сесиите се разпадаха, а връх в председателстването му бе когато общински съветници -фантоми гласуваха без да присъстват на заседание. Имаше фалшиви преброявания на гласовете в Общински съвет, бойкотиране на системата за гласуване и други съпровождащи падането му скандали.

Дали Чичо Митко ще успее да се завърне на трона?

След детронирането на Димитър Колев, председател на Общинския съвет стана Денеслав Захариев – младата звезда на ГЕРБ Перник.

Кой ще бъде следващият председател на Общински съвет зависи от новото мнозинство, което ще се образува в Общинския съвет. Ако „Партията на парите“ е първа политическа сила , ще има претенции да държи председателя на Общински съвет. Този пост е много важен, защото това е диригента на заседанията на Общински съвет Перник. Именно там е мястото, където се вземат най-важните решения за града.

Следим темата!