Камъкът си тежи на мястото, а МОЕТО МЯСТО Е ТУК: Кирил Стоев влиза в БИТКА ЗА РАДОМИР, обещава да направи живота на радомирци СКУЧЕН

Бившият областен управител на Перник Кирил Стоев влиза в предизборната битка за кмет на град Радомир, съобщиха до ZaPernik.com. Той ще се опита да вземе мястото на дългогодишния кмет от ГЕРБ Пламен Алексиев. 

Кирил Стоев ще бъде подкрепен от широка местна коалиция. Ето какво сподели той:

„Камъкът си тежи на мястото. А камък по камък основа прави – здрава и стабилна. Време е да направим здрава и стабилна основа тук, у дома, в община Радомир. Да облагородим, възродим и изградим своя край, като модерно, устроено, образцово място за живот.

Аз отдавна съм разбрал за себе си, че съм на мястото си. За мое щастие съм заобиколен от много хора, с моето разбиране, и вече е назрял моментът, в който всички ние да запретнем ръкави и от себе си да изградим основа за бъдещето, с приоритети в настоящето.

Знам, че ще има много работа. Много предизвикателства. Много препъни камъни. Много неуспехи. Много напрежение. Много борба с практики, които трябва да бъдат изкоренени. Много стигми, които трябва да бъдат обърнати. Натрупано напрежение, недоверие и нетърпение в хората

Знам, че ако бъда избран няма да получа карт-бланш от време за бавене. Знам, че ако получа поле за работа ще трябва много бързо да преборя предизвикателствата. Хората да бъдат чути, проблемите им да бъдат на дневен ред и да бъдат мои проблеми. Но всеки решен проблем няма да бъде успех – защото когато вършиш работата, за която си избран, ти не постигаш успех, а оправдаваш доверието, което си получил.

Успехът ще дойде, когато животът потече „скучно” – всеки има вода, осветление, извозен боклук, детето му спортува, учи или работи тук, защото така е пожелало и има възможност да прави със живота си, това което иска, а не това, с което му се налага да се задоволи.

Тази „скука” ще бъде успех, по смисъла на това, че сме изградили истинско гражданско общество, в което всеки влага от себе си за общото добруване, частният проблем е общ проблем, а решението му се намира и прилага, а не се търсят обяснения защо не може да бъде случено.

Успех ще бъде когато поколения радомирци живеят в града си – от бабите до внуците, защото не им се налага да „избягат” от Радомир, а остават в родния си град, защото нямат нужда да търсят нещо по-добро.

Запретвам ръкави и тръгвам в състезанието „Местни избори“ с уверена крачка, екип и визия за едно ново начало, за Радомир, който обичаме! В следващите дни предстои да представим местната коалиция, екипът и приоритетите ни! Благодаря за подкрепата!“