В Радомир ври и кипи: Разкриха наркооранжерия, закопчаха чужденец

Нива с канабис и нарколаборатория за отглеждане и преработка на марихуана са установени при спецакция на служители от РУ – Радомир.

В хода на процесуално-следствените действия под надзора на прокуратурата е задържан чужд гражданин.

Специализирана полицейска операция по противодействие, предотвратяване, пресичане и разкриване на престъпления, свързани с наркотични вещества е проведена вчера от криминалисти на РУ – Радомир.

В трудно достъпен частен имот в гр. Радомир полицаите открили изградена оранжерия и обособена „нива“, където са намерени и иззети 81 растения от рода на конопа с височина до 220 см. При последвалия оглед на местопроизшествието, в приземен етаж на къща, в специално обособено помещение с осветление, вентилация и преработваща техника за отглеждане и сушене на растения са намерени близо 1400 грама съцветия от суха зелена листна маса, реагирали на канабис при направения полеви тест.

Иззети са още около 300 грама пресовки от суха зелена листна маса, също реагирали на канабис и над 100 грама хашиш на топчета.

На място са задържани 38-годишна жена и 57-годишен гражданин на страна от Европейския съюз с когото живеят на семейни начала. Наложена им е полицейска мярка за срок до 24 часа.

По случая е започнато бързо производство и действията по разследването продължават под надзора на прокуратурата.