Полиция тараши наркоманите в Перник: задържаха ШЕСТИМА за една нощ с дрога, пистолет и боеприпаси

Шестима са задържани за притежаване на наркотични вещества от служители на Второ РУ

Около 13, 40 ч. вчера, органите на реда проверили група младежи, събрали се пред жилищен блок на ул. „Ю. Гагарин“в областния град. Последвал личен обиск, при който у 17-годишен е открито топче, съдържащо суха зелена листна маса, реагирала на марихуана при направения полеви тест.

По-късно автпатрул от районното управление проверил 31-годишен перничанин. Мъжът бил обискиран и в носената от него раница полицаите открили близо 12 грама марихуана. Последвали процесуално-следствени действия и в дома му са намерени и иззети две метални кутии със семена, реагирали на канабис; мелничка за тютюн с остатъци по нея от суха зелена листна маса; плик, съдържащ съцветия от канабис, пистолет и боеприпас.

Двадесет минути след полунощ, на ул. „Ю. Гагарин“ униформени спрели за проверка лек автомобил „Опел“ с четирима пасажери – трима на 31 – годишни и един на 30 г., всички от гр. Перник. Полицаите претърсили автомобила, в който намерили и иззели кутия от цигари, в която имало бяло прахообразно вещество и пликче, съдържащо суха зелена листна маса, реагирали на амфетамин и канабис след направен полеви наркотест. При обиск на мъжете, у един от тях е открита суха зелена листна маса с тегло около 3 грама, дала положителен резултат за канабис.
Шестимата са задържани за до 24 ч. с полицейски заповеди и действията по разследванията продължават под надзора на прокуратурата.

Столичанин ще бъде съден за управление на автомобил след употреба на наркотични вещества.

В началото на месец март тази година, на автомагистрала „Струма“ полицаи проверили лек автомобил „Пежо“ зад волана на който бил 19-годишен от гр. София. При изпробването му с техническо средство е отчетен положителен резултат за канабис и амфетамин. След проведено разследване е привлечен като обвиняем по чл. 343 „б“, ал. 3 от Наказателния кодекс и работата продължава съвместно с прокуратурата. Наложена му е мярка за неотклонение „подписка“.

Радомирец на съд за притежаване на наркотични вещества.

В началото на година, при проведена специализирана полицейска операция от служители на РУ – Радомир бил задържан и обискиран 33-годишен местен жител. У познатият на полицията мъж криминалисти открили топче, съдържащо амфетамин. След проведено разследване мъжът е привлечен като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

Коментари

коментара