СВЪРТАЛИЩЕ НА ПИЯНИЦИ И НАРКОМАНИ под прозорците на жилищен блок ПОБЪРКВА перничани

За изоставен  строеж в центъра на град Перник, сигнализираха до ZaPernik.com живеещи в близост. Строежът се намира на ул. „Отец Паисий“ и създава сериозни неудобства на живеещите в бл.33 хора. 

По думите им съоръжението е на два етажа, не е обезопасено и създава риск. Освен това бетонът е обграден от буйна растителност и се е превърнал в своеобразна тоалетна и свърталище на пияници и наркомани, „които се настаняват под прозорците на блока, вдигат шум и притесняват живущите и са предпоставка за разнасяне на болести“. 

Строежът е в непосредствена близост до Начална спирка и всичко това е пред очите на чакащи автобус граждани, деца и ученици.

Ето какво пишат до сайта живеещи в близост до мястото, с надежда са бъдат предприети мерки:

„Обръщам се към Вас като медия, относно проблем с изоставен строеж в центъра на Перник. Вече 10 години община Перник бездейства и не взима отношение по този проблем. В центъра на град Перник на ул. Отец Паисий зад бл.33 от 10 години е изоставен необезопасен строеж. В близост до автогара, жп гара и училище. Строежът е незаграден, опасен и около него се е оформила голяма растителност, което го прави перфектно място за облекчаване на физиологични нужди на недобросъвестни граждани. Строежът е на два етажа с изградени стълби, които са необезопасени. Близостта до училище и факта, че голяма част от децата минават покрай него за да стигнат до автобусите е предпоставка за инциденти. Мястото се е превърнало в свърталище на бездомни, пияници и наркомани които се настаняват под прозорците на блока, вдигат шум и притесняват живущите и са предпоставка за разнасяне на болести. Всичко това се случва пред очите на всички граждани и най- вече деца чакащи на Начална спирка. Представители на Община Перник скоро са минавали на оглед с цел рязане на дървета в пространството около блока, но когато са сигнализирани от живущи са отговорили че това не е тяхна работа. Наближава новата учебна година и около този строеж отново ще минават много деца, трябва ли да се стигне до инцидент, за да предприеме Общината някакви действия.
Моля да разкажете нашата история, и дано някоя институция в Перник се заеме с този проблем. Приложено изпращам и снимки на мястото.

Живущи в бл.33 на ул. Отец Паисий бл.33“

строеж