Перничанин се напи, качи се зад волана и катастрофира

СНИМКА: Pixabay

Сигнал за самокатастрофирал лек автомобил на ул. „Ю. Гагарин“ в гр. Перник бил подаден на 24 юни, около час и половина преди полунощ, съобщиха  от полицията.

Служители на полицията установили, че участник в инцидента е лек автомобил „Форд“ с водач 34-годишен мъж от Перник. Органите на реда го тествали за употреба на алкохол с техническо средство, което показало 1, 84 промила в издишания въздух. На мъжът е оказана първа медицинска помощ в МБАЛ „Р. Ангелова“ – Перник и му е взета кръвна проба за химичен анализ. По-късно е освободен за домашно лечение.

Отново на 24 юни, на ул. „Средец“ в центъра на Перник бил проверен товарен автомобил „Мерцедес“ зад волана на който бил 48-годишен от гр. Батановци. Тестът му с дрегер показал 1, 93 промила в издишания въздух. Взета му е кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за до 24 ч. с полицейска мярка.

21-годишен от радомирското с. Владимир е управлявал лек автомобил „Сеат“ след употреба на амфетамин. Младежът бил проверен на 26 юни, 15 минути след полунощ на ул. „Дупнишка“ в гр. Радомир. Дал е кръвна проба за химичен анализ.
Работата по документиране на случаите продължава под надзора на прокуратурата.

Коментари

коментара