ПРОМЕНИ В КВАРТАЛА: По чисто нови плочки стъпват перничани, за първи път подлезът на спирка МЕТАЛ не се наводни

В най-голямото пернишко Кметство Изток кипи преасфалтиране на улици и подмяна на тротоарните плочки. На места стартира вече и подмяна на канализацията, а благодарение на направената козирка при подлеза на спирка „Метал“ за първи път няма наводнение. 

Това съобщи за ZaPernik.com кметът на Кметство Изток Десислава Стоянова.

„Заради проливните дъждове обиколих квартала, за да видя дали има поражения. Мога да се похваля и да благодаря на фирма „Жилфонд“, че благодарение на козирката, която направиха при спирка „Метал“ подлезът този път не е наводнен“, каза Стоянова, която уточни, че това е било голям проблем при всеки по проливен дъжд.  По думите на кмета шахтите по места също са отпушени и работят.

Голям проблем за кварталци е старата канализация. Светлина в тунела има. Вече е започнала подмяната на канализационната мрежа в кварталите Изток и Мошино. С подменени тръби вече са на улица „Огнян Станков“. В момента се работи по улиците „Хавана“ и „Луганск“, както и по най-проблемния участък от улица „Рашо Димитров“.

„Екипите са сериозни, хората работеха дори и на проливния дъжд вчера“ – коментира Десислава Стоянова. Тя каза, че предстои подмяна на канализационната мрежа и на други места.

Вече приключи и втория етап от подмяната на тротоарните плочки в района на ул. „Юрий Гагарин“, започващ от кръстовището с ул. „Карл Маркс“ до бл. 42 на ул. „Юрий Гагарин“. Започва и трети етап от подмяната на плочки от бл. 44 до бл. 46 на ул. „Юрий Гагарин“ – съобщават от кметството.

Улицата източно от бл. 32 на ул. „Благой Гебрев“ вече е преасфалтирана.

С направата на две нови детски площадки, поставяне на осветление на новото футболно игрище при стадион Металург, подмяна на осветлението с енергоспестяващи крушки и усилено косене около улиците на Квартала, кв. Изток придобива все по-приветлив вид и това не остава незабелязано от перничани.

 

 

Коментари

коментара