20-годишният шофьор от Мещица, който уби с Аудито си четиричленно семейство край Расник застава пред съда

Младежът, причинил смъртта на четиричленно семейство застава на подсъдимата скамейка.

Инцидентът е регистриран на 02 април миналата година, когато на разклона за пернишкото с. Расник се ударили лек автомобил „Ауди“, управляван от 20-годишен младеж от с. Мещица и „Хюндай“ с водач 35-годишен от с. Расник.

В колата му са били 30-годишната му сестра, мъжът й на 40 години и 8-годишната им дъщеря. При сблъсъка четирима са загинали на място.

След проведено разследване 20-годишният шофьор на аудито е привлечен като обвиняем по чл. 343, вр. чл. 342 от Наказателния кодекс и работата продължава съвместно с прокуратурата.

Ужасът

На 02.04.2022 г. около 22,50 ч., вследствие на удар между два леки автомобила, едното от превозните средства се възпламенило. Водачът и пътниците в лек автомобил, марка „Хюндай“, сред които имало и дете, загинали на място. Пътуващите в другото МПС – лек автомобил, м. „Ауди“, К.П. (на 20 години) и А.В. (на 18 години) били транспортирани в тежко състояние до болнично заведение за оказване на спешна медицинска помощ.

Незабавно е извършен оглед на местопроизшествието. Към настоящия момент са разпитани очевидци на пътния инцидент. Извършена е аутопсия на починалите лица, съобщават от прокуратурата.

Резултатът от кръвната проба на водача на лекия автомобил, м. „Ауди“ за употреба на алкохол е отрицателна. Назначени са експертизи – съдебномедицински и токсикохимически.

Очаква се заключение от автотехническата експертиза, която да установи причините за пътнотранспортното произшествие.