КВАРТАЛО се променя: Нови катерушки за децата се появиха на най-оборотната детска площадка в кв. Мошино

Пернишкото Кметство Изток постепенно започва да се променя, забелязват кварталци. Освен в частта на кв. Изток, голямо облагородяване тече и в квартал Мошино, който от доста години насам не беше мръднал като развитие от времето на комунизма.

За първи път кипи основен ремонт пред Младежкия дом в квартал Мошино, където цялата площадка се прекроява, обособяват се алеи, цветни островчета и нови пейки.

От Кметство Изток съобщиха и, че е завършила работата по изграждане на две детски площадки с ударопоглъщаща настилка и комбинирани съоръжения в района на ул. Ю.Гагарин, бл. 7. Подменени са старите пейки с 9 броя нови пейки тип шезлонг.

Въпросната детска площадка е основен притегателен център на майки с малки деца от съседните блокове и винаги е оживена.

„Вчера се разходих между блоковете в квартала! Браво на кметството! Всички междублокови тревни площи са окосени, изчистени, около контейнерите беше чисто. По Ю. Гагарин редовно минава машината, която почиства прахта, покрай бордюрите. Не е като преди, спре рейса или тролея отвори вратите и вътре нахълтват облаци от прах и се започва едно кашляне, пиене на вода. Да пазим и ние чисто. Особено пушачките, докато си чакат служебното рейсче и около тях е пълно с фасове, а кошчето е до тях. Това е всеки ден. Толкова ли е трудно да си хвърлиш фаса в кошчето“, коментира Оленка Викторова.

Разбира се, има и какво да се желае все още по отношение на градоустройството в квартала. Все още има междублокови пространства, които са занемарени от години.

„Браво! Очакваме подмяна и на останалите площадки в квартала. И изграждането на така чакания парк!“ – пише Алаександра.

„Чудесна е,но кога ще дойде ред и на площадката пред бл.40 на ул.Юрий Гагарин,идвахте на място няколко пъти,обещавахте,че ще се направи,но не пояснихте коя година ще е! Питам се дали ще я направите за децата на нашите деца?!“ – пише Диди.

От кметството обаче казват, че нямат необходимите средства всички площадки да светнат отведнъж. Определено обаче промяната си личи, квартала, който е лицето на града от посока София все повече придобива подреденост и чистота, на всички празници се украсява, редовно се коси, а продължават и да се подменят тротоарните плочки.  Осветлението също е подменено на много места в квартала с енергоспестяващо и по-добро. Голям проблем на кварталци остава  лошото състояние на улица „Рашо Димитров“, но там ремонтът ще е колосален с подмяна на канализация и водопровод и цялостно преасфалтиране.

Коментари

коментара