Тежки съмнения за купен вот в Перник: Представител на партия влязъл с пачки, цяла тумба избиратели се изсипали да гласуват

Изборите биха могли да бъдат определени като честни, макар че има още какво да се желае. Около това становище се обединиха в предаването „Лице в лице“ Марио Русинов от Обединението за честни избори и Стоил Цицелков от Гражданския съвет към ЦИК.

„Изборите в неделя бяха сравнително честни за световния стандарт. Дали могат да се подобрят? Със сигурност могат. Това, което сме се нагледали от предишни избори – с хвърчащи чували и гърмящи афери, сега го нямаше. Да, бяха честни, но не бяха перфектни“, отбеляза Цицелков.

Не можем да кажем, че са били нечестни по примера на изборите във Венецуела. Това, което обаче можем да кажем, е, че благодарение на законодателя, този изборен процес беше направен изключително тромаво. Появиха се изключително много грешки“, отбеляза и Русинов.

Той разказа за изборите са успели да регистрират 156 наблюдателя, като е имало значително повече желаещи. Те са успели да наблюдават работата в 96 секции и са хванали доста проблематични казуси.

„Най-интересен е казусът в Перник. Там имаме тежки съмнения за купен вот в една от секциите в махалата. Представител на партия влиза с голяма сума пари и говори с всички избиратели, които са там. Те идват заедно, получава се едно струпване. И ние алармирахме за това МВР“, каза още Русинов./ бТВ