АФЕРА ПРЕДИ ИЗБОРИ: Държавата дава 30 милиона на бездънната каца ВиК Перник за СКАНДАЛНИ ФОТОВОЛТАИЦИ и ремонти на помпи! Общински съветник разкрива БОМБА: Явно далаверата в тока е по-голяма и всички се насочват натам

Държавата изсипва десетки милиони лева в най-затъналото пернишко дърважно дружество „ВиК“ Перник, научи Zapernik.com. Парите ще отидат за фотоволтаичен парк, ремонт на помпи и прокопаване на водопровод, но не за Перник, а извън него. Общинският съветник Петър Първанов (в дясно на снимката) разкрива част от далаверите:

Как усилено и широкообхватно работят институциите в Перник, а и в държавата ни, в случая ВиК Перник, в общинския съвет не дадохме зелена светлина за искания кредит от дружеството за около 30 млн. лв. Но понеже Община Перник е с миноритарен дял от 34%, вчера без наше участие са взели решение кредита да се изтегли.

Аз разбирам, че ВиК е в практически фалит, но от седемте точки, по които се искаше кредит, някои наистина будят възмущение и си личи всичко друго, но не и професионално управление на дружеството. Публикувам едната от тях, където се взима кредит от 6 480 000 лв. за поставяне на фотоволтаици в помпените станции. Не знам каква е функцията на ВиК да продава вода или ток.
Явно далаверата в тока е по-голяма и всички се насочват натам.

Не мога да си обясня как нещо, което го взимаш без пари и си монополист в продажбите накрая излизаш на загуба. И вместо да се съсредоточим в събираемоста на задълженията и в подобряване на услугата ние ще продаваме ток на пазара. Или аз не разбирам нищо от никакъв бизнес или схемата е много голяма, за да си сложи човек главата в тази глупост.

Ще продължа да пиша за другите точки какво и защо се теглят кредити и как се управляват институциите в страната и най-вече държавните дружества.

Коментари

коментара