ЗАСТИГНА МЕ С КОЛАТА И МЕ УДАРИ, видях майка си на тротоара и си помислих най-лошото: СВИДЕТЕЛИ РАЗКАЗВАТ за ужаса на пътя с пияния шофьор от Радомир, който ПОМЕТЕ ТРИ КОЛИ с бясна скорост

Снимка: Илюстративна

Като сцена от екшън филм – пиян шофьор удари няколко коли в Радомирско. След това мъжът продължил пътя си. Един от потърпевшите обаче го подгонил.

Инцидентът е от понеделник сутринта. От нанесените щети по единия автомобил само може да се предполага колко висока е била скоростта, с която се е движил пияният шофьор.

Той бяга от мястото на инцидента и се насочва към село Червена могила, където удря втори автомобил, а след това и трети. Полицията го залавя в село Друган.

„Застигна ме, удари ме и аз тръгнах да слизам. Той обаче ме удари втори път. Отзад се появи една чернилка, нищо не се виждаше. Не видях номера и затова тръгнах след него. Не спира. Докато го преследвах, видях майка си, която ходеше по тротоара. Помислих си, че ако минута по-рано пресичаше улицата, този щеше да я отнесе. Добре, че не уби човек на пешеходна пътека“, разказа Антон Вучев, собственик на първия пострадал автомобил.

Потърпевшият звъннал на тел. 112 и помолил органите на реда да го спрат, защото е рано сутрин и децата излизат за училище, а водачът е неадекватен. Той продължил да шофира след него, докато полицията не го заловила.

„Страшното беше, че аз не разбрах откъде ме удари. Усетих само един страшен удар и се опитах да овладея колата, за да не вляза в канавката. Погледнах зад мен и в огледалото видят този човек с възглавниците, които се бяха включили като защита. Въпреки това продължаваше да шофира с бясна скорост“, разказа Мартина Дикси, също ударена от неадекватния шофьор.

Тя също е подала сигнал на телефон 112. Автомобилът ѝ не може да се използва, той е бил репатриран. Радва се, че детето ѝ не е било с нея.

Мъжът е задържан за 24 часа и е започнало бързо производство под надзора на Районната прокуратура в Перник. Той е бил в нетрезво състояние.

Изтомник: Новинар.бг

Коментари

коментара